O nás

Kde bolo tam bolo, bola raz dedinka Nižný Hrušov. Ľudia tam boli smutní a dlho nevedeli prísť na to prečo je tomu tak. Nikto tam nevedel, čo im chýba. Ich torty boli obyčajné, večery pri televízií nudné a chuť na niečo sladké ich prenasledovala každým krokom. Jedného dňa sa jeden z obyvateľov, Ľubomír Hreháč, hrdinsky podujal na záchranu a vybudoval Čokoládovňu Eva. Cesta k jej dnešnej podobe bola ťažká, no skutočnosť, že jeho deti túto tradíciu chuti s láskou prebrali a budujú d'alej bude navždy zapísaná v histórií.

Čokoládovňa Eva tak produkuje tú najlepšiu čokoládu a výrobky z nej na Slovensku podľa vlastných tradičných receptúr. Vďaka kvalitnému spracovaniu a nezameniteľnej chuti si ju môžete vychutnávať už 26 rokov.

1995

12. júla v roku 1995 sa nad dedinkou Nižný Hrušov vzniesol prvý čokoládový oblak pary. Ľubomír Hreháč, spolu s Františkom Ledlom spustili výrobu v Čokoládovni Eva. Ako prvé sa začali vyrábať polevy pre pekárov a cukrárov vo forme blokov. Cez letné obdobie sa pridala výroba poliev na mrazené krémy. Ako prví na Slovensku pridali výrobu bielej a taktiež mliečnej a kávovej polevy.

1997

Spoločnosť LEKOS s.r.o Trebišov v tomto roku predala Čokoládovni Eva úplne prvú linku na výrobu čokoládových mincí pre ľahšiu manipuláciu pri spracovaní. Neskôr sa k nej pridala aj linka na výrobu bielych kvapiek a taktiež máčací stroj na poťahovanie ovocia polevou. Všetky gazdinky tak môžu odvtedy vylepšovať zážitok a ich dezerty tak dostávajú jedinečnú glazúru, vysoký lesk a nádhernú čokoládovú arómu.

1998

V roku 1998 začala Čokoládovňa Eva vyrábať čokoládové dražé, najprv v poleve a neskôr v pravej hrušovskej čokoláde, ktorá sa vyrába dodnes. Výsledkom dlhoročných výskumov a testovaní je lahodná chuť ovocia a orechov v čokoláde. Tie sú s láskou vyrábané, balené a posielané priamo tam, kam ich potrebujú.

1999

V tomto roku prišli na svet sladké chrumkavé dobroty- Kurrikulky. Drvené podpolianske chlebíky v mliečnej čokoláde ako aj prechod výroby dražé do mliečnej a horkej čokolády. Z kvalitatívneho hľadiska došlo k prvému vypracovaniu HACCP.

2003

V roku 2003 sme začala produkciu arašidov v cukre a výrobe tzv. teplou cestou. Mnohí z nás si pamätajú arašidky v cukre s ako keby pichliačovou polevou a ružovou farbou.

2006-2008

Tieto roky priniesli prestavbu skladov a administratívnej budovy na európske štandardy a investíciu bezmála 10 mil. slovenských korún. Po tejto investícii došlo 1.1.2009 k vstupu Slovenska do Európskej Únii a k začiatku ekonomickej krízy.

2011

V tomto roku sa začala písať nová éra Čokoládovne Eva a po dohode s novými spolumajiteľmi sa v Hrušove inštalovala nová linka od Lekosu na výrobu plátovej extrúzie, respektíve na výrobu tyčiniek.

2012-2013

V rokoch 2012 -2013 sa začala výroba karamelových ovseno – brusncových a mliečnych tyčiniek, ktoré neskôr vystriedali raw a proteínové tyčinky.

2017

2.7.2017 po ťažkej chorobe zomrel jeden zo spoluzakladateľov Evy Ing. Ľubomír Hreháč. Po jeho smrti prebrali kormidlo jeho deti Zuzana a Lukáš a spolu so spolumajiteľmi postupne vniesli život do novej prevádzky v Sečovciach, pri zachovaní Čokoládovne Eva v Nižnom Hrušove ako výrobe čokoládových hmôt aj pre vlastnú spotrebu.

2018

Písal sa február 2018 a v Sečovciach sa spustila vysokokapacitná linka na výrobu tyčiniek a súčasne aj VVA – výskumno vývojový areál, kde vznikajú nové nápady a receptúry pre cukrovinkárske firmy nie malého mena pod certifikátom kvality IFS 6.1.

Súčasnosť

V súčasnej dobe sa v Sečovciach výrábajú špeciálne tyčinky lowfodmap, ktoré si môžete zakúpiť aj na našom e shope. Obyvatelia Nižného Hrušova už dávno vedia kadiaľ ísť, keď’ potrebujú osladiť život. Aj vd'aka dôvere našich zákazníkov môžeme každý rok vyrobiť až 300 ton čokolády.

Čokoláda bola, je aj bude niečo, čo sa nedá opísať slovami. Je to ako láska, ktorá má mnoho chutí, a nikdy nevyprchá.

Nakupovať

Polevy

Polevy od Evy sú jednoducho rozpustné a vhodné na oblievanie ako aj dekorovanie cukrovinkárskych dobrôt. Sú vyrábané zo Slovenských surovín.

Tyčinky

Naše tyčinky sú vyrábané na báze vlastných receptúr. Novinkou sú low fodmapy, pre tých, čo majú problém s veľkou dávkou cukru.

DRAŽÉ

Pražené orechoviny alebo kandizované ovocie v nami vyrobenej čokoláde pohladia po zmysloch každého maškrtníka.